iPhone/iPad E-mail instellen

apple-jpg

Op deze pagina kunt u vinden hoe de e-mail ingesteld kan worden op de iPhone en de iPad. Deze apparaten gebruiken standaard het IMAP protocol om de e-mail in te stellen. Zorg ervoor dat u een werkende internetverbinding heeft voordat u onderstaande stappen uitvoert.

Stap 1:

Om uw e-mailaccount op uw Iphone te installeren dient u eerst naar de “Instellingen” pagina te gaan. Hierna kunt u naar beneden scrollen en “Mail, Contacten, Agenda” vinden. In nieuwere versies van iOS kan hier ook alleen “Mail” staan.

Stap 2:

Op de volgende pagina dient u te kiezen voor “Nieuwe account” onder het kopje “Accounts”.

Stap 3:

Op de volgende pagina krijgt u een keuze om te kiezen tussen verschillende e-mail providers. Hier dient u te kiezen voor “Anders”. Hierna kiest u voor de optie “Voeg mailaccount toe”.

Stap 4:

U dient nu uw naam, e-mailadres en wachtwoord in te voeren. De naam die u invoert heeft geen effect op het functioneren van uw mail, maar uw e-mailadres en wachtwoord wel. U moet er dan ook voor zorgen dat u de gegevens gebruikt die u van ons gekregen heeft, u kunt hier dus niet een eigen wachtwoord invoeren.

Stap 5:

Op de volgende pagina dient u de inkomende e-mailserver gegevens en de uitgaande e-mailserver gegevens in te vullen. Hier zal aangegeven worden dat bij de uitgaande e-mailserver een gebruikersnaam en wachtwoord optioneel zijn, maar het is zeer belangrijk dat u deze gegevens alsnog invult. Indien alle gegevens correct ingevuld zijn zal uw e-mailadres nu klaar zijn voor gebruik.